Huidig project{en}
 Datum laatste aanpassing: 11-07-2016.


Welkom bij Huidige Project{en},PROJECTNAAM: monumentaal pand te Sommelsdijk gelegen aan het Kortewegje.

Type Project: Particuliere Vrijstaande Woning.

Gelegen: Sommelsdijk.

Start Werkzaamheden: augustus 2014.

Oplevering: Momenteel in uitvoering.

O.A:Uit te voeren werkzaamheden: herstellen dakkapel i.v.m. houtrot, niet juist aangebrachte stopverf bij meerdere ramen, volledig verwijderen van het bestaande verfsysteem op alle voorkomende oude gevelkozijnen, herstellen van aanwezige houtrot, vervangen van een bovendorpel bij een raamkozijn op de 1e verdieping{hierbij wordt de gevel ondersteund tijdens het vervangen. het opnieuw schuifbaar maken van een raam achterzijde, deze woning wordt door ons geheel zorgvuldig aangepakt, wij zijn blij dat we ook deze woning weer in een ere staat terug mogen brengen.Foto,s onder: goed schilderwerk kan met leveren indien de constructie ook in orde is , met name aangepaste/ verbouwde monumentenpanden en jaren ''30'' woningen worden met regelmaat op een niet juiste wijze gerepareerd en/of aangepast.

Reparaties worden door ons op de voorgeschreven wijze uitgevoerd en de gehele reparatie/beschadiging/houtrot wordt d.m.v. ondersteunend foto materiaal hersteld.Aangetaste verbinding onderdorpel dakkapel.                     Diepe scheurvorming bij kozijnstijl 1e verdieping.Project naam: Monumentenpand .

Datum laatste aanpassing: 11-08-2014..

Type Project: Monumentaal- RIJKSMONUMENT: Pand met hoog schilddak, 17e / 18e eeuw, lijstgevel rond 1800. Gevel ijsselsteen bewerkt {waarschijnlijk na de watersnoodramp}.

Gelegen te: Ooltgensplaat.

Start werkzaamheden: 01-04-2014.

Werkzaamheden uit te voeren; gehele renovatie, inclusief herstellen gevelwerk, gootwerk, vernieuwen vaste ramen en schuiframen, beglazing wordt door ons geimporteerd en op traditionele wijze geplaatst en afgewerkt.

Afgerond: momenteel in uitvoering.Wij hebben ons gespecialiceerd in het compleet renoveren van rijksmonumenten, monumenten, en jaren''30'' woningen. Zo ook het rijksmonument hierboven afgebeeld.

Hier wordt door ons de gehele voorgevel gerenoveerd; na uitvoerig overleg met de monumentenzorg/toezicht en welstand instanties.

foto boven: de gootbak is aanzienlijk aangetast d.m.v. lekkage tussen de twee woningen in.

het op de juiste manier uitvoeren van de herstelwerkzaamheden leiden tot een eervol herstel van de goot aan dit 17de eeuwse Rijksmonument. 


Foto boven: het vakkundig herstellen van aangetast houtwerk met het gebruik van de juiste en door monumentenzorg/toezicht goed gekeurde materialen is waar we ons op hebben toegelegd.


Foto boven:  Al ons schilderwerk wordt aangebracht met de kwast... en er wordt door ons gewerkt op de wijze van 'VROEGER' met de materialen van nu.....

Project naam; DE PAD 1.

Datum: 10 april 2011.

Type project : Monumenten restauratie voor particulier.

Gelegen: te Goedereede.

Start werkzaamheden:  week 12-2011.

Afgerond: ja

klik HIER voor het zien van de slide show van het monumentenpand de Pad 1.Werkzaamheden :

  • Het volledig verwijderen van de meeste  verflagen en het geheel opnieuw voorzien van traditionele kleuren.
  • Het herstellen van de aanwezige houtrot.
  • Het herstellen van de stopverfranden langs de beglazing.

Meer over dit project binnenkort wanneer de werkzaamheden zijn gestart.

U woont in de buurt .... kom gerust eens kijken

22-03-2011: hier onder al vast enkele foto,s van het huidige project,

      


17-04-2011: 


Na het volledig verwijderen van de verflagen zijn er vaak reparaties gedaan met het verkeerde vulmiddel, houtrot bevat ook schimmels en schimmelsporen bij deze eerdere reparatie is goed te zien dat de houtrot niet vergenoeg is verwijderd. Het vocht percentage in sommige delen kozijn stijl gaven waardes aan van meer dan 60%!!.

  


Het hout is zo zacht geworden door het vocht dat wanneer er gefreesd wordt er veel vezels te zien zijn. De te repareren delen worden voor aanvang gemeten met een non destructieve digitale vocht meter welke tot 2,5 a 3,0 cm diep het vocht percentage meet. Wanneer de waarde goed is wordt de beschadiging gevuld en afgewerkt.

Hoewel hars de beschermer is van het grenen hout, kan het bij knoesten beschadigingen weergeven in het verfsysteem.Indien het nodig wordt geacht worden deze ook uitgefreesd en gevuld en afgewerkt.

De van nature gevlamde structuur wordt zo veel mogelijk ontzien van reparatie middel.


 

Ook een vaak voorkomend gezicht... het gerimpelde zicht van stopverf. De stopverf randen worden hier zoveel mogelijk verwijderd en opnieuw aangebracht op juiste wijze en met de juiste uithardings tijd toe te passen wordt er weer een strak eindresultaat opgeleverd!

Foto boven: het resultaat....

Binnenkort weer een nieuw project op deze pagina. dit project wordt nader verder uitgelicht onder MONUMENTEN RESTAURATIE.